Uutiset

  

 • Uudet paikoittavat kiinnitystapit

  Voit ladata artikkelin PDF-version tästä.

   

  Työstökappaleenkiinnittäminen on tärkeä tekijä koneistuksen tehokkuuden kannalta. Asetusaikoja voidaan merkittävästi lyhentää jos kiinnitin on helppokäyttöinen ja nopea. Mahdollisimman helppo- ja monikäyttöiset kiinnittimet, jotka eivät rajoitu vain yhden kappaleen kiinnittämiseen ovatkin tällä hetkellä Halderin standardikiinnittimien   ykköskehityskohteena. Uusin lisäys tuoteohjelmaan on paikoittava kiinnitystappi, joka  mahdollistaa työkappaleiden, levyjen tai laitteiden nopean lukituksen ja vaihdon.

   
  Kiinnitystapin rakenne                                Paikoittavat kiinnitystapit

                  
   

  Kiinnitystapin rakenne käsittää lukitusruuvin, jousikuormitteiset kuulat sekä varsinaisen kiinnitystapin. Lukitusruuvia kiristämällä neljä kiinnitystapin kuulaa kiinnittyvät vastakappaleen uraan. Vastakappaleen yläpuolella sijaitsevien erillisten holkkien ansiosta kiinnitystappi keskittyy paikalleen. Esimerkiksi ruuvipuristin on paikoillaan konepöydällä hetkessä järjestelmän avulla. Tämä mahdollistaa puristimen nopean vaihdon esimerkiksi koneistuskeskuksen ja mittakoneen välillä.


  Koneruuvipuristimen vaihto konepöydälle                       Kiinnitysleuat

                           Kiinnitystapeilla päästään hyvään toistotarkkuuteen, +/- 0,03 mm. Kiinnitysjärjestelmä on myös hyvin kulutusta kestävä ja kompaktin muotoilun ansiosta vie vain vähän tilaa. Jousen esijännitys suojaa lukituskuulia sekä asennusreikää ylikuormitukselta ja estää tapin juuttumisen ylikuormituksen vuoksi. Lisäksi se vaimentaa värinöitä koneistuksen aikana. Järjestelmä mahdollistaa nopean kappaleen vaihdon ja on helppo käyttää, sen vuoksi paikoittaville kiinnitystapeille on haettu patenttia. 

  Kiinnittimien heikko mukautuvuus erilaisiin kappaleisiin nähdään nykyisin ongelmana varsinkin alihankintakoneistuksessa. Uudet alastyöntävät kiinnitysleuat ovat ratkaisu moneen kiinnitin ongelmaan. Näiden avulla työkappaleiden koko voi kasvaa kiinnittimen mukautuessa  nopeasti kappaleen pituuteen. Kiinnitysleukojen muoto mahdollistaa tarvittaessa myös  koko konepöydän kokoisen kappaleen kiinnittämisen sekä tukevan kiinnityksen alas työntävien leukojen ansiosta.


   

  Kuulalukituksella lisää nopeutta kiinnittämiseen

  Kuulalukitustappimallit

  Kappaleiden pinoaminen, vaihtaminen, lukitseminen, paikoittaminen ja paikoilleen varmistaminen onnistuu nopeasti kuulalukitustappien avulla vain pienellä  sormiliikkeellä. Tästä syystä kuulalukitustappeja käytetään kaikilla teollisuuden aloilla. Käyttökohteet vaihtelevat erilaisten kaiutinkiinnitysjärjestelmien, kuljetuskiinnitysten, työkalunvaihdon sekä lentokoneisiin kiinnitettävien kuljetinhihnojen välillä. Halder on jälleen laajentanut valikoimaansa sopivammaksi vielä useampiin käyttökohteisiin. Uutuutena saatavilla on uusia kahva vaihtoehtoja sekä myös turvakahva jossa vapauttava painonappi on suojattu tahattoman avaamisen estämiseksi.

  Yksikertaisen toimintamekanismin vuoksi kuulalukitustapit ovat erityisen käteviä silloin kun kappaleita täytyy usein liittää yhteen. Näitä käytettäessä ei tarvita mitään työkaluja kuten silloin kun käytetään ruuviliitoksia.

  Halder on panostanut tuotteissaan myös suunnittelun helppouteen. Kaikista komponenteista ja tuotteista on saa- tavilla 3D-mallit STEP-formaatissa. Mallit ovat vapaasti ladattavissa Halderin internet sivuilta.

   

   Olemme mukana Alihankinta-messuilla osastolla A332.

  Katso myös muut messut, joilla olemme mukana.

   


   

  Tagit: Halder  Kiinnitystappi  Kiinnitysleuat  Lukitseminen  Kappaleenkiinnitys  Kuulalukitustappi  Paikoittava kiinnitystappi  Kiinnitystapit  Kuulalukitustapit  
    Takaisin