Uutiset

 • Monet työkappaleet voidaan kiinnittää toisessa vaiheessa suoraan nollapistekiinnittimillä, ilman kappaleen sivuilta tai päältä tulevia mekaanisia, tai hydraulisia kiinnittimiä. Suorakiinnityksestä on useita etuja: kappaleen saavutettavuus on käytännössä vapaa kaikilta viideltä sivulta, kiinnitys on nopea ja erittäin tukeva, ja usein kiinnitin on edullisempi kuin täyshydraulinen kiinnitin. Lisävaiheena on ainoastaan vetonippeleiden asentaminen kappaleeseen ennen kiinnitystä, joka voidaan kohteen mukaan myös robotisoida.

  Käyttökohteita voivat olla esimerkiksi keskikokoiset ja suuret valukappaleet tai hitsatut koneistettavat runkorakenteet. Työstömenetelmä voi olla myös pysty- tai vaakasorvaus.

  Suorakiinnityksen edellytyksenä on, että kappaleeseen työstetään ensimmäisessä vaiheessa riittävän suuria kierteitä, joihin vetonippelit voidaan kiinnittää. Kappaleesta riippuen, voi olla myös mahdollista, ja kannattavaa lisätä sopivat piirteet nippeleille. Nippeleiden kiinnitysosuus, kierre ja paikoitus kappaleeseen toteutetaan kappalekohtaisesti.

  Miten suorakiinnitykseen soveltuvat nollapistekiinnittimet poikkeavat tavanomaisista? STARK Balance ja Hydratec – järjestelmissä kaikki nippelit ovat samanlaisia, ja paikoitus sekä valmistustoleranssien kompensointi tapahtuvat itse kiinnittimessä. Näin nippeleiden asennuksessa ei ole riskiä nippeleiden sekoamisesta. Balance pystyy kompensoimaan myös suurten kappaleiden isoja paikkatoleransseja (+-0,75), joka ei tavanomaisilla kiinnittimillä ole mahdollista. Näin se soveltuu myös isompien jigien pikavaihtojärjestelmäksi.

  STARK – Balance  – järjestelmässä on myös useita turvallisuutta ja varmuutta lisääviä ominaisuuksia. Se on yksitoiminen, jousilukitteinen kiinnitin, eli pysyy lukittuna ilman ulkoista painetta. Sekä lukitus että paikoitus voidaan tarkistaa paineilmatoimisesti, ja lukitustarkistukselle voidaan lisätä visuaalinen tarkistusruutu, joka näyttää käyttäjälle selvästi symbolein ja värein onko lukitus OK vai ei. Balance soveltuu hyvin sekä manuaaliseen että automatisoituun kappaleenvaihtoon.

  STARK Hydratec on automaatiosovelluksiin suunniteltu kiinnitin, joka kaksitoimisena myös lukittuu hydraulipaineella, ja täten toimii tavanomaisen hydraulikiinnittimen tavoin. Hydratecissa on myös nippelipesän sulkeva, nouseva tulppa, joka seuraa nippeliä kappale poistettaessa, estäen lastujen päätymisen pesään.

  Tanrecolla on paljon kokemusta STARK – nollapistekiinnittimien käytöstä suorakiinnityksessä, ja autamme mieluusti selvittämään menetelmän soveltuvuutta kohteeseenne.

   

  Kysy lisää!

  Teemu Virtanen

  +358 46 920 0075

  teemu.virtanen@tanreco.fi

   

   

    Takaisin